RRETH NESH

 

 

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore është një organizatë jo politike, e pavarur dhe jofitimprurëse me seli në Tiranë, Shqipëri, e drejtuar nga profesionistë të rinj. Ekipi kryesor përbëhet nga individë me një përvojë të pasur në fushën e mediave dhe ligjit. Misioni kryesor i Qendrës është të ofrojë trajnim dhe të ndihmojë në shkëmbimin e informacionit mes gazetarëve të rinj dhe të ardhshëm dhe të promovojë gazetarinë etike përmes mjeteve të ndryshme të disponueshme. Përkushtimi ndaj gazetarisë së saktë dhe të drejtë është thelbi i punës së ACQJ, ndërsa inkurajon organizatat e lajmeve të jemë të sigurojnë që gazetarët e tyre të jenë të pavarur, kritikë dhe të përgjigjen ndaj nevojave të audiencës.

Qëllimi kryesor i Qendrës është të ngrijë cilësinë e raportimit dhe shkrimin e lajmeve, të promovojë standarde të larta të gazetarisë dhe etikën profesionale për gazetarët e rinj, të zhvillojë bashkëpunimin me institucionet e arsimit dhe organizatat e tjera në fushën e gazetarisë, për të rritur kapacitetet profesionale në Shqipëri. Aktivitetet përfshijnë trajnimin e gazetarëve në hulumtim, raportim dhe shkrimin e lajmeve të formës së gjatë, përdorimin e mjeteve të ndryshme dhe burimeve për hulumtimin dhe raportimin e lajmeve, organizimin e workshop-eve dhe seminareve për shkëmbimin e përvojave në gazetari dhe shumë të tjera.

Disa nga projektet kryesore të zbatuara nga ACQJ, janë rritja e kapaciteteve të gazetarëve të rinj dhe studentëve të gazetarisë, bashkëpunimi me organizatat e shoqërisë civile dhe organet rregullatore, prodhimet mediatike të ndryshme, si dhe hulumtimet dhe kërkimet në fushën e medias. Qendra ka një histori të suksesshme të bashkëpunimit me donatorë të ndryshëm dhe organizata lokale dhe ndërkombëtare që e kanë bërë të mundur realizimin e projekteve dhe programeve të ndryshme në Shqipëri.

Donatorët kryesorë përfshijnë Bashkimin Evropian, Fondacionin e Shoqërisë së Hapur në Shqipëri, Ambasadën e Shteteve të Bashkuara në Tiranë, Ambasadën Hollandeze në Tiranë, Ambasadën Zvicerane në Tiranë, European Endowment for Democracy, IFJ, National Endowment for Democracy, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, Instituti Shqiptar i Medias, Radio Televizioni Shqiptar, LëvizAlbania, Citizen Channel, Birn.al, A2CNN.

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore është përkushtuar promovimit të gazetarisë cilësore dhe pavarësisë së mediave në Shqipëri, dhe asistencën në formimin e një brezi të ri të gazetarëve.

EKIPI

Roden Hoxha

Drejtor Ekzekutiv

Laura Doko

Koordinatore

Denis Tahiri

Gazetar Hulumtues

Rea Çikali

Koordinatore

Dallandyshe Xhaferr

Gazetare

Ina Allkanjari

Gazetare Hulumtuese

Ilir Karabrahimi

Drejtor i Prodhimit Multimedial

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network AlbaniaTeksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.