Konsultimi Publik

Prej vitit 2014, Shqipëria ka një ligj të posaçëm për konsultimet publike që synon t’i japë qytetarëve një rol të drejtpërdrejtë në shprehjen e tyre për projekt-ligjet.
Për shumicën e projektligjeve, veçanërisht ato që ndikojnë në jetën e qytetarëve, konsultimi publik duket formal ose burokratik. Megjithëse teknologjia e lehtëson pjesëmarrjen, në vitin që lam pas në regjistrin elektronik rezultuan vetëm 497 komente. Pse ka kaq pak pjesëmarrje nga qytetarët? Sa e njohin ata procesin? Dhe sa janë marrë parasysh komentet e palëve të interesuara në rastet kur ka konsultim publik?
Këto dhe të tjera pyetje, marrin përgjigje në këtë episod të 31 minuta.

What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry
Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.