Drejtësi dhe tendera

Megjithë hetimet e vazhdueshme, prokurimet publike ne Shqipëri vazhdojnë të shikohen me dyshim.
Gjatë dy viteve të fundit gjykata antikorrupsion e apelit ka dënuar me vendim të formës së prerë për akuzën e shkeljes së barazisë në tendera 51 persona. Por ata që u përballën me gjykatën antikorrupsion i përkasin kryesisht pushtetit lokal dhe abuzimet e regjisturara nisin që nga tenderat e Ujësjellësit, pastimit në territonin e bashkive e deri tek tenderat e shërbimit zjarrfikës. Funksionarë të lartë vijojnë ende në hetim. Përse janë dënuar më së shumti anëtarë të komisioneve të vlerësimit të ofertave?

What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry
Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.