Universitetet nën efektin e emigracionit

Universitetet Shqiptare janë duke u përballur me një rënie të numrit të studentëve. Nga ana tjetër degët të cilat u shpallën prioritare janë drejt mbylljes, ndërkohë ekspertët theksin e vendosin tek emigracioni. Shifrat zyrtare tregojnë që nga 2011 deri në 2022, më shumë se gjysëm milion shqiptarë kanë lenë vendin. Cilat janë pasojat e këtij emigracioni në sistemin arsimor? A ka ardhur koha për një reformim të arsimit të lartë në Shqipëri?

“31 Minuta” zhvillohet në bashkëpunim mes Albanian Center for Quality Journalism dhe Opinion TV Show , me mbështetjen financiare të Zyrës së Marrëdhënieve me Publikun të U.S. Embassy-Tirana.

What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry
Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Newsletter