Ligji 7501 dhe kaosi i pronave

“7501, ligji që ndau tokat por edhe shoqërinë shqiptare…” Tre dekada më parë u miratua ligji, detyra e të cilit ishte të ndante tokat bujqësore për fermerët, pas rënies së sistemit komunist. Por ky ligj hyri në historinë e tranzicionit si një ndër ndërhyrjet më problematike që ndikuan thelbësisht në zhvillimin e ekonomisë shqiptare. Zgjidhja e problematikës së çështjes së pronave është prezente në çdo raport ndërkombëtar që publikohet për Shqipërinë vit pas viti. Nëse në vitet 1990, ligjvënësve shqiptarë iu mungoi përvoja, vitet pasuese treguan që mungoi vullneti për ti dhënë zgjidhje këtij problemi sistematik, i cili ende shkakton kaos në jetën e fermerëve, ish-pronarëve, por edhe administratës shtetërore.

“31 Minuta” zhvillohet në bashkëpunim mes Qendrës Shqiptare për Gazetari Cilësore dhe Opinion, me mbështetjen financiare të Zyrës së Marrëdhënieve me Publikun të Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Tiranë.

What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry
Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Newsletter