Kosto e arresteve me burg

Në Shqipëri ka më shumë të paraburgosur që presin vendimin e gjykatës sesa persona që vuajnë dënimin. Sipas të dhënave zyrtare, në institucionet e vuajtjes së dënimit, pas amnistisë penale, ndodhen 5106 shtetas, ku 1600 prej tyre janë të dënuar ndërsa 3164 prej tyre janë ende në pritje të një vendimi. Kjo normë, 30% mbi mesataren evropiane, sjell një dëm miliona eurosh për shtetin, cënon liritë dhe të drejtat e njeriut dhe pasohet me shumë problematika sociale. Por pse Shqipëria jep kaq shumë vendime me burg për personat që janë ende ne proces gjykimi dhe nuk ndjek praktikën evropiane, ku arresti me burg konsiderohet si masa e fundit dhe më ekstreme?

“31 Minuta” zhvillohet në bashkëpunim mes Qendrës Shqiptare për Gazetari Cilësore dhe Opinion, me mbështetjen financiare të Zyrës së Marrëdhënieve me Publikun të Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Tiranë

What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry
Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Newsletter