Anës lumit buroj dhe unë

Dokumentari i pestë i zhvilluar nga Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore, në kuadër të iniciativës “Barrierat në Komunitet: Efektet e ndërtimit të grupimeve të hidrocentraleve në statusin socio-ekonomik të popullsisë lokale”, me mbështetjen e LevizAlbania, iniciativë e cila ka si qëllim të saj kryesor ndërgjegjësimin e publikut mbi efektin e ndërtimit të parregulluar të grupeve të hidrocentraleve në basene lumore të ndryshme, në cilësinë e jetës së popullatës lokale, si dhe aktivizimi i kësaj të fundit në vendimmarrjen për çështje të një rëndësie të veçantë.

Ky dokumentar hedh një vështrim mbi jetën e përditshme të banorëve të Gjoricës, e vendosur mes luginës së Drinit të Zi dhe Lumit të Bulqizës. Vendndodhje e betejave vendimtare mesjetare mes Gjergj Kastriot Skënderbeut dhe Perandorisë Osmane (Valikardh dhe Vajkal), fusha e Gjoricës mbetet ende vend betejash, por tashmë e betejës për jetë a vdekje, mes kompanive të mëdha në përpjekjet e tyre për investime në infrastrukturën hidroenergjitike dhe fshatarëve të zonës, që përpiqen të mbrojnë mjetet e vetme të mbijetesës, bujqësinë dhe blegtorinë.

Kjo nismë është e mbështetur nga LevizAlbania një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC

What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry
Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Newsletter