TË MOSHUARIT – NËN DRITAT E VETMISË

Përmes këtij dokumentari, hedhim dritë mbi realitetin e penisionistëve në Shqipëri. A janë pensionet e mjaftueshme për të përballuar realitetin e jetesës së pleqërisë? Vështirësitë ekonomike, sfidat për të mbijetuar dhe ndjenja e vetmisë na çojnë në një udhëtim të thellë në jetën e kësaj shtrese.

Rritja e ndjeshme e inflacionit dhe kostot e larta të jetesës vendosin një barrë të vështirë për të moshuarit. Ndihma ekonomike nga fëmijët bëhet një mbështetje jetike, por a është e mjaftueshme?

Këtë herë, eksplorojmë rrëfimet e penisionistëve shqiptarë, një shtresë e cila përballet me sfida të mëdha. Me të ardhurat mujore shpesh të pamjaftueshme për nevojat bazike.

Ky dokumentar është prodhuar me mbështetjen e Programit SustainMedia, i bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian dhe Ministria Federale Gjermane e Bashkëpunimit dhe Zhvillimit Ekonomik. Përmbajtja e tij është përgjegjësi e vetme e Albanian Center for Quality Journalism dhe nuk pasqyron domosdoshmërisht pikëpamjet e BE-së ose të Qeverisë Gjermane.

What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry
Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Newsletter