Shkolla me vetëm një klasë e 8 nxënës


Një shkollë në fshatin Kodër Bujaras në Elbasan ka vetëm 8 nxënës, nga klasa e parë tek e pesta. Përtej mureve të rrënuar, ata bëjnë mësim në një ambient të përbashkët, në një klasë kolektive dhe shpesh fëmijët presin radhën që mësuesi të mbarojë me nxënësit më të vegjël për të bërë mësim me ata më të rritur. Numri i nxënësve ka ardhur duke u ulur për shkak se shumë familje kanë braktisur fshatin, duke migruar brenda dhe jashtë vendin në kërkim të punës dhe të ardhmes më të mirë. Dhe kjo mund të mos jetë historia e vetëm e kësaj shkolle dhe vetëm këtij fshati apo këtyre fëmijëve, por e shumë fshatrave e të vegjëlve të tjerë.
Demografët shpjegojnë se popullsia në fshat po vjen duke u ulur, duke bërë që në të ardhmen shumë fshatra të zbrazen, por kjo nuk mund të jetë arsyeja që shteti të mos shoh tani këtë problem dhe të kërkojë zgjidhje e të krijojë politika për ata që mbetën, që edhe ata të kenë një shans për edukim dhe arsimim, e që në të ardhmen të mos rriten breza të pashkolluar, por breza e fëmijë që të kenë sadopak një shans në jetë.

0 views

You may also like

Sinjalizo
Sinjalizo
6 views
E ardhmja e zymtë e pensioneve
29:45
E ardhmja e zymtë e pensioneve
1 views
Kush do t’i presë turistët?
30:08
Kush do t’i presë turistët?
2 views
Superleku që fundosi euron
30:45
Superleku që fundosi euron
2 views
Tregtimi i mallrave të falsifikuara
16:47
Tregtimi i mallrave të falsifikuara
1 views
Infermieria, “Green Card” për në Europë
11:14
Infermieria, “Green Card” për në Europë
0 views
Pakti për Universitetin, 5 vite më pas
30:29
Pakti për Universitetin, 5 vite më pas
0 views
Vendimet e pa zbatuara të Strasburgut
29:49
Vendimet e pa zbatuara të Strasburgut
1 views
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 2)
19:53
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 2)
0 views
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 1)
21:32
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 1)
0 views
What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry

Leave a comment

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.