I ftuar ish-ministri i jashtëm i Shqipërisë Ditmir Bushati

Greqia zhvilloi të dielën zgjedhjet e parakohshme, një proces që prodhoi ndryshim pushteti. Ndërrimi i qeverive dhe ardhja e qendrës së djathtë në pushtet ndodh në një situatë delikate për Greqinë në raport me fqinjët, por në një situatë ndoshta edhe më delikate për Shqipërinë në raport me Greqinë. Atëherë kur dukej se Tirana dhe Athina po përmbyllnin një proces që do ti jepte zgjidhje problemeve të së shkuarës, të gjitha mbetën pezull dhe prej më shumë se një viti nuk ka përparim të dukshëm në asnjë nga fushat e diskutimit, sidomos për marrëveshjen e kufirit tokësor e detar. Por qeveria e re greke dhe Kryeministri i ri Micotakis mund të sjellin të tjera kokëçarje për Shqipërinë, sidomos në rrugën e integrimit dhe negociatave me BE. Micotakis erdhi në pushtet edhe me kartën e nacionalizmit, duke paralajmëruar Tiranën në fushatë se do te bllokojë negociatat nëse nuk respekton të drejtat e minoritetit grek. Sonte në 31 Minuta për këto zhvillime flet ish-ministri i jashtëm i Shqipërisë Ditmir Bushati.

0 views

You may also like

Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
00:16:47
Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
2 views
Ku shkojnë paratë e studentëve?
00:15:45
Ku shkojnë paratë e studentëve?
2 views
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
00:16:06
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
2 views
Turizmi përballë mbeturinave
00:14:09
Turizmi përballë mbeturinave
1 views
A po dobesohet parlamentarizmi?
00:16:48
A po dobesohet parlamentarizmi?
0 views
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
00:15:15
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
0 views
Vizioni Turistik i Shqipërisë
00:15:32
Vizioni Turistik i Shqipërisë
0 views
Media dhe vetërregullimi
00:16:20
Media dhe vetërregullimi
0 views
Rikthim tek lojrat e fatit
00:15:57
Rikthim tek lojrat e fatit
3 views
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
00:15:11
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
0 views
What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry

Leave a comment

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Newsletter