Gazetarët, media dhe problematikat


Sonte në episodin e “31 Minuta” vjen një pasqyrë e problematikave të medias. Është folur dhe ështeë thënë shumë për median, por për herë të parë kemi një sondazh ku vetë media bën analizën e saj, njerëz të medias, gazetave, televizioneve, radiove dhe asaj që quhet tashmë media e re, medias online, me përgjigjet e tyre japin një panoramë dramatike të situatës. Janë mbi 800 persona të pyetur, totali i përgjigjeve te të cilëve ka nxjerrë në sipërfaqe plagët që vuan media shqiptare sot, nga ndërhyrja dhe ndikimi politik, tek interesat e pronarëve. Por çfarë është me e rëndë, tek perceptimi i vetë gazetarëve se media tashmë po humbet edhe besueshmërinë tek publiku. Sonte 31 Minuta sjell pikëpamjet e gazetarëve dhe opinionistëve duke pasqyruar këndvështrimet e tyre të plota për këtë situatë.

Sonte në episodin e “31 Minuta” vjen një pasqyrë e problematikave të medias. Është folur dhe është thënë shumë për median, por për herë të parë kemi një sondazh ku vetë media bën analizën e saj, njerëz të medias, gazetave, televizioneve, radiove dhe asaj që quhet tashmë media e re, medias online, me përgjigjet e tyre japin një panoramë dramatike të situatës. Janë mbi 800 persona të pyetur, totali i përgjigjeve te të cilëve ka nxjerrë në sipërfaqe plagët që vuan media shqiptare sot, nga ndërhyrja dhe ndikimi politik, tek interesat e pronarëve. Por çfarë është me e rëndë, tek perceptimi i vetë gazetarëve se media tashmë po humbet edhe besueshmërinë tek publiku. Sonte 31 Minuta sjell pikëpamjet e gazetarëve dhe opinionistëve duke pasqyruar këndvështrimet e tyre të plota për këtë situatë.
Gazetarët, sidomos ata që punojnë në terren dhe mundohen të sjellin histori investiguese janë gjithmonë më të rrezikuarit. E vërteta që ata kanë përcjellë jo pak herë i ka shkaktuar probleme, probleme për ata vetë, probleme për familjet, aq sa kanë qënë të detyruar të braktisin jo vetëm profesionin, por edhe shtëpinë dhe atdheun.

0 views

You may also like

Sinjalizo
Sinjalizo
6 views
E ardhmja e zymtë e pensioneve
29:45
E ardhmja e zymtë e pensioneve
1 views
Kush do t’i presë turistët?
30:08
Kush do t’i presë turistët?
2 views
Superleku që fundosi euron
30:45
Superleku që fundosi euron
2 views
Tregtimi i mallrave të falsifikuara
16:47
Tregtimi i mallrave të falsifikuara
1 views
Infermieria, “Green Card” për në Europë
11:14
Infermieria, “Green Card” për në Europë
0 views
Pakti për Universitetin, 5 vite më pas
30:29
Pakti për Universitetin, 5 vite më pas
0 views
Vendimet e pa zbatuara të Strasburgut
29:49
Vendimet e pa zbatuara të Strasburgut
1 views
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 2)
19:53
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 2)
0 views
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 1)
21:32
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 1)
0 views
What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry

Leave a comment

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.