Dritan Dajti, një odise gjyqësore

Drejtesia eshte nje nga temat qendrore te debatit politik dhe shoqeror muajt dhe vitet e fundit. Drejtesia e vjeter, drejtesia e re. E reja qe do te permbyse nje sistem te kalbur. Por ndersa flitet per ate qe do te vije, gjykatat vijojne te na trondisin me vendimet e tyre.

Vendimi per Dritan Dajtin ka ngritur nje furtune te vertete polemikash politike ne Shqiperi. Vendimi dhe gjithcka erdhi pas tij, solli shume amulli, shume ndjesi te perziera, nga revolta deri tek frika. Vendimi ngjante me dicka te papritur, per te cilin shoqeria dhe te gjithe ne u vume perpara faktit te kryer nje dite te bukur. Por nuk eshte keshtu. Vendimi i Gjykates se Apelit per Dritan Dajtin, i akuzuar per vrasjen e kater policeve ishte ne fakt i paralajmeruar qe diten e pare te procesit ndaj tij. Ky vendim ishte rezultati i gjunjezimit te shtetit nga nje prej personve me te kerkuar ne Shqiperi per vite me radhe, i cili nuk u gjykua normalisht, por ishte ai qe udhehoqi procesin nga fillimi deri ne fund, natyrisht me ndihmen e politikes, drejtesise dhe te gjithe atyre qe sot shfaqen te revoltuar.
31 Minuta ju sjell kronologjine deshtimin e nje procesi gjyesor, dhe vendosjen e nje padrejtesie te paralajmeruar. Nga ata qe perbetohen per drejtesi, duke shkelur edhe gjakun e kater sherbetoreve te shtetit, atij shteti qe nuk u kujdes as per kujtimin e tyre.

0 views

You may also like

Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
00:16:47
Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
2 views
Ku shkojnë paratë e studentëve?
00:15:45
Ku shkojnë paratë e studentëve?
2 views
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
00:16:06
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
2 views
Turizmi përballë mbeturinave
00:14:09
Turizmi përballë mbeturinave
1 views
A po dobesohet parlamentarizmi?
00:16:48
A po dobesohet parlamentarizmi?
0 views
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
00:15:15
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
0 views
Vizioni Turistik i Shqipërisë
00:15:32
Vizioni Turistik i Shqipërisë
0 views
Media dhe vetërregullimi
00:16:20
Media dhe vetërregullimi
0 views
Rikthim tek lojrat e fatit
00:15:57
Rikthim tek lojrat e fatit
3 views
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
00:15:11
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
0 views
What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry

Leave a comment

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Newsletter