Banorët e 5 Majit


Lagjia “5 Maji” në kryeqytet ishte për javë të tëra në qendër të vëmendjes për shkak të kundërshtimit dhe rezistencës së banorëve ndaj një projekti që rindërton tërë zonën dhe strehon atje familje të prekura nga tërmeti i 26 nëntorit 2019, banorët e shpronësuar, si dhe parashikon ndërtimin aty të disa institucioneve publike. Pas shembjes së banesave duket se në këtë zonë ka rënë qetësia, por banorët ende nuk janë të sigurtë nëse do të marrin aq sa u takon dhe mbi të gjitha kur do të marrin shtëpitë e reja. Dyshime janë ngritur për procedurën e ndjekur, që nga shpronësimi për interes publik e deri tek mënyra e tenderimit dhe zbatimit projektit.

Ky vëzhgim është realizuar në kuadër të programit 31 Minuta, një bashkëpunim mes #A2 dhe #ACQJ, me mbështetjen e #USEmbassyTirana
#31Minuta

0 views

You may also like

Sinjalizo
Sinjalizo
6 views
E ardhmja e zymtë e pensioneve
29:45
E ardhmja e zymtë e pensioneve
1 views
Kush do t’i presë turistët?
30:08
Kush do t’i presë turistët?
2 views
Superleku që fundosi euron
30:45
Superleku që fundosi euron
2 views
Tregtimi i mallrave të falsifikuara
16:47
Tregtimi i mallrave të falsifikuara
1 views
Infermieria, “Green Card” për në Europë
11:14
Infermieria, “Green Card” për në Europë
1 views
Pakti për Universitetin, 5 vite më pas
30:29
Pakti për Universitetin, 5 vite më pas
0 views
Vendimet e pa zbatuara të Strasburgut
29:49
Vendimet e pa zbatuara të Strasburgut
1 views
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 2)
19:53
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 2)
0 views
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 1)
21:32
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 1)
0 views
What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry

Leave a comment

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.