75-vjetori i çlirimit dhe shpërblimet mbi pensionet e veteranëve të luftës

Shqipëria feston nesër 75-vjetorin e çlirimit. Kanë qenë me mijëra e mijëra të rinj, djem e vajza qe e rreshtuan vendin në anën e duhur të historisë, duke kontribuar në luftën për çlirimin e atdheut, e shumë prej tyre duke sakrifikuar edhe jetën. Në shenje vlerësimi ata veterane që benë luftën janë nderuar ndër vite, dhe një prej benefiteve ka qenë një shpërblim mbi pensionin. Por sa veteranë paguhen sot kur kanë kaluar 75 vjet nga përfundimi I Luftës. Ketë vit vlera që paguhet nga buxheti i shtetit është mbi 126 milion lekë. Sipas organizatës kombëtare të veteraneve që ka shifrat e sakta, sot jetojnë ende 1344 veterane të luftës, në moshë të thyer, afër të 90-ve. Por ISSH paguan më shumë se dyfishin e tyre, mbi 2800 veterane dhe invalidë lufte.

0 views

You may also like

Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
00:16:47
Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
2 views
Ku shkojnë paratë e studentëve?
00:15:45
Ku shkojnë paratë e studentëve?
2 views
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
00:16:06
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
1 views
Turizmi përballë mbeturinave
00:14:09
Turizmi përballë mbeturinave
1 views
A po dobesohet parlamentarizmi?
00:16:48
A po dobesohet parlamentarizmi?
0 views
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
00:15:15
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
0 views
Vizioni Turistik i Shqipërisë
00:15:32
Vizioni Turistik i Shqipërisë
0 views
Media dhe vetërregullimi
00:16:20
Media dhe vetërregullimi
0 views
Rikthim tek lojrat e fatit
00:15:57
Rikthim tek lojrat e fatit
3 views
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
00:15:11
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
0 views
What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry

Leave a comment

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Newsletter