[tdc_zone type=”tdc_content”][vc_row full_width=”stretch_row_content_no_space td-stretch-content”][vc_column tdc_css=”eyJhbGwiOnsiYmFja2dyb3VuZC1pbWFnZSI6InVybChcImh0dHBzOi8vYWRhZC5yZXN0b3JhdGlvbi1yZW5vdmF0aW9uLmNhL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDIyLzAyL2JhbmVyaS1sYWItc2FrdGUtNDUtZ3JhZGUucG5nXCIpIiwib3BhY2l0eSI6IjAuMDkiLCJkaXNwbGF5IjoiIn19″ flex_width=”100%”][tdm_block_inline_image image=”7066″ media_size_image_height=”580″ media_size_image_width=”1920″ content_align_horizontal=”content-horiz-center” img_width=”87%”][td_block_text_with_title tdc_css=”eyJhbGwiOnsicGFkZGluZy1yaWdodCI6IjgwIiwicGFkZGluZy1sZWZ0IjoiODAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn19″]

Laboratori i Gazetarisë Investigative është një iniciativë e zbatuar nga Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore, mbështetur nga Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë, përmes të cilës synohet rritja e kapaciteteve të studentëve të gazetarisë dhe shkencave të komunikimit, si dhe profesionistëve të rinj në gazetari, në ideimin dhe prodhimin e produkteve hulumtuese. Programi, tashmë në vitin e gjashtë të zbatimit të tij, ka në themelin e implementimit të tij metodat bashkëkohore të cilat integrojnë teorinë dhe praktikën në një numër të gjerë elementësh të gazetarisë hulumtuese si:

  • Kontrollimi I fakteve;
  • Shkrimi I formës së gjatë;
  • Implementimi i intervistave efektive;
  • Gazetari e të dhënave;
  • Prodhimi multimedial;
  • MOJO Journalism; dhe
  • Analiza e dokumentave publike dhe ligjore.

Programi ka në fokusin e tij krijimin e një grupi të gazetarëve të rinj në gazetarinë hulumtuese, të aftë të konkurojnë në tregun mediatik lokal dhe rajonal, në mënyrë të pavarur dhe me aftësi të plota profesionale për të trajtuar çdo temë të rëndësishme për publikun.

Produktet e studentëve të Laboratorit të Gazetarisë Investigative mund ti gjeni këtu.


English

The Investigative Journalism Lab is a long-standing program implemented by the Albanian Center for Quality Journalism, supported by the US Embassy in Tirana, which aims to increase the capacity of journalism and mass communication students and young professionals of the field, in the ideation and production of investigative products. The program, now in its sixth year of implementation, has as its base of implementation the seamless integration of theory and practice into a wide range of elements of investigative journalism such as:

– Fact Checking;

– long form article production;

– Implementation of effective interviews;

– Data Driven Journalism;

– Multimedia production;

– Mobile Journalism; and

– Analysis of public and legal documents.

The program has at its focus the creation of a new cadre of young journalists in investigative journalism, able to compete in the local and regional media landscape, independently and with full professional skills to tacle any public issue of paramount importance.

The articles produced by the Investigative Journalism Lab students can be found here.

[/td_block_text_with_title][/vc_column][/vc_row][/tdc_zone]

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Newsletter