Vota e munguar e diasporës (pjesa 2)

Prej vitesh diaspora shqiptare kërkon të bëhet pjesë e vendimmarjes politike në vend nëpërmjet votës. Kjo e drejtë e tyre prej dy vitesh është e sanksionuar në Kod Zgjedhor por implementimi i saj ka hasur në vështirësi. Tani më, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka nisur përgatitjen e akteve zyrtare për ta mundësuar, akte të cilat kërkojnë jo vetëm kohë, por edhe konsensus të partive politike. A2 CNN dhe ACQJ sjellin nërpërmjet reportazhit “Vota e munguar e diasporës” qasjen e aktorëve politikë e institucional, kërkesat e shoqatave të diasporës, si edhe eksperiencën e dy vendeve fqinj, Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut të cilat prej vitesh mundësojnë votimin e qytetarëve të tyre nga jashtë vendit.

Ky vëzhgim është realizuar në kuadër të programit 31 Minuta, një bashkëpunim mes #A2CNN dhe #ACQJ.AL, me mbështetjen e U.S. Embassy-Tirana #31Minuta

1 views

You may also like

Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
00:16:47
Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
2 views
Ku shkojnë paratë e studentëve?
00:15:45
Ku shkojnë paratë e studentëve?
2 views
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
00:16:06
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
2 views
Turizmi përballë mbeturinave
00:14:09
Turizmi përballë mbeturinave
1 views
A po dobesohet parlamentarizmi?
00:16:48
A po dobesohet parlamentarizmi?
0 views
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
00:15:15
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
0 views
Vizioni Turistik i Shqipërisë
00:15:32
Vizioni Turistik i Shqipërisë
0 views
Media dhe vetërregullimi
00:16:20
Media dhe vetërregullimi
0 views
Rikthim tek lojrat e fatit
00:15:57
Rikthim tek lojrat e fatit
3 views
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
00:15:11
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
0 views
What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry

Leave a comment

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Newsletter