Tregtimi i mallrave të falsifikuara

Në Shqipëri nuk është aspak e vështirë për të patur akses në mallra të falsifikuara. Lehtësisht në tregjet që ndodhen në vend, mund të gjesh veshje dhe aksesorë të firmave më të njohura në botë, si Louis Vuitton, Adidas, Balenciaga etj. Këto mallra të cilat nëse do të ishin origjinale kushtojnë në rastin më të mirë me qindra euro, në tregjet shqiptare i gjen me 2 mijë lekë të reja. Në këtë formë shkelet pronësia intelektuale dhe ajo industriale, duke dëmtuar qytetarin, i cili nuk merr produktin në standardin e duhur, mbajtësin e të drejtave mbi produktin, i cili ka humbje ekonomike por edhe buxhetin e shtetit, duke mos arkëtuar të ardhurat që do të arkëtonte nëse mallrat do të ishin orgjinal.
Në këtë segment të 31 minuta do të flasim për mallrat e falsifikuara dhe pasojat që vijnë nga mungesa e një sistemi të mirëfilltë të garantimit të të drejtave intelektuale dhe industriale.

1 views

You may also like

Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
00:16:47
Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
2 views
Ku shkojnë paratë e studentëve?
00:15:45
Ku shkojnë paratë e studentëve?
2 views
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
00:16:06
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
1 views
Turizmi përballë mbeturinave
00:14:09
Turizmi përballë mbeturinave
1 views
A po dobesohet parlamentarizmi?
00:16:48
A po dobesohet parlamentarizmi?
0 views
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
00:15:15
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
0 views
Vizioni Turistik i Shqipërisë
00:15:32
Vizioni Turistik i Shqipërisë
0 views
Media dhe vetërregullimi
00:16:20
Media dhe vetërregullimi
0 views
Rikthim tek lojrat e fatit
00:15:57
Rikthim tek lojrat e fatit
3 views
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
00:15:11
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
0 views
What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry

Leave a comment

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Newsletter