Të “braktisur” nga prindërit në Itali! Historitë e të miturëve shqiptarë…


Vetëm në 3 vitet e fundit janë 1600 të mitur shqiptarë të regjistruar që kërkuan strehë, ushqim dhe përkujdesje nga shteti italian duke u deklaruar si të pashoqëruar ose “braktisur” nga prindërit e tyre.

Në Itali dhe në Shqipëri autoritetet kanë nisur hetime për këta prindër që “braktisin“ fëmijët duke menduar se po u japin një jetë më të mirë në shtetin fqinj, por e ardhmja e tyre nuk është e sigurt. Nuk është fjala vetëm për vështirësitë kalimtare, por edhe rrezikun e përfshirjes së të miturve në kthetrat e krimit të organizuar dhe rrjetet e trafikut.

E ndërsa fëmijët e “braktisur” janë përballë rreziqeve edhe ndaj prindërve në Shqipëri prokuroria ka nisur hetimet në disa raste pas referimit nga policia, ndërsa kodi ynë penal parashikon 3 vite dënim me burg.

Shqetësimeve të autoriteteve në Romë, Tirana zyrtare i është përgjigjur me forcim të masave në kufi dhe me vënien para përgjegjësisë të prindërve që shkojnë në Itali bashkë me fëmijët dhe kthehen … vetëm.

Gazetari i emisionit “31 Minuta” Antonio Çakshiri ishte në Modena dhe Parma ku bisedoi me të miturit shqiptarë atje dhe drejtues të shërbimit social në këto qytete italiane.

0 views

You may also like

Sinjalizo
Sinjalizo
6 views
E ardhmja e zymtë e pensioneve
29:45
E ardhmja e zymtë e pensioneve
1 views
Kush do t’i presë turistët?
30:08
Kush do t’i presë turistët?
2 views
Superleku që fundosi euron
30:45
Superleku që fundosi euron
2 views
Tregtimi i mallrave të falsifikuara
16:47
Tregtimi i mallrave të falsifikuara
1 views
Infermieria, “Green Card” për në Europë
11:14
Infermieria, “Green Card” për në Europë
0 views
Pakti për Universitetin, 5 vite më pas
30:29
Pakti për Universitetin, 5 vite më pas
0 views
Vendimet e pa zbatuara të Strasburgut
29:49
Vendimet e pa zbatuara të Strasburgut
1 views
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 2)
19:53
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 2)
0 views
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 1)
21:32
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 1)
0 views
What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry

Leave a comment

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.