Punësimi për njerëzit me aftësi të kufizuar

Në “31 Minuta” do të tregojmë për mundësitë e punësimit. Punësimi është i rëndësishëm për çdo njeri, por edhe më shumë për disa kategori që padrejtësisht i quajmë të ndryshme nga ne, në mënyrë sipërfaqësore. Ata mund të jenë ndryshe por ndryshe me më shumë vullnet, talent dhe aftësi në jo pak raste. Për gjithçka tjetër jemi njësoj. Bëhet fjalë për personat me aftësi të kufizuar. Për 24 vite në Shqipëri ligji “Për nxitjen e Punësimit“ detyronte çdo punëmarrës shtetëror apo privat, të punësonte 1 njeri me aftësi të kufizuara për çdo 25 punonjës, një ligj qe nuk u zbatua kurrë. Ligji i ri e ka çuar 1 me 50 këtë raport, shpesh pikërisht nga stereotipi i krijuar ndër vite. Në materialin në vijim do të ndiqni se si e ndryshon puna jetën e një njeriu me aftësi të kufizuara, por edhe thirrjen që vjen nga kjo kategori për të zbatuar atë që ligjvënësi e ka shkruar në letër.

0 views

You may also like

Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
00:16:47
Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
2 views
Ku shkojnë paratë e studentëve?
00:15:45
Ku shkojnë paratë e studentëve?
2 views
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
00:16:06
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
2 views
Turizmi përballë mbeturinave
00:14:09
Turizmi përballë mbeturinave
1 views
A po dobesohet parlamentarizmi?
00:16:48
A po dobesohet parlamentarizmi?
0 views
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
00:15:15
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
0 views
Vizioni Turistik i Shqipërisë
00:15:32
Vizioni Turistik i Shqipërisë
0 views
Media dhe vetërregullimi
00:16:20
Media dhe vetërregullimi
0 views
Rikthim tek lojrat e fatit
00:15:57
Rikthim tek lojrat e fatit
3 views
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
00:15:11
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
0 views
What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry

Leave a comment

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Newsletter