Përmbytjet në Shkodër

31 Minuta udhëton në Shkodër, në zonat e përmbytura nga Lumi Drin dhe liqeni i Shkodrës.
Shqipëria trashëgoi një sistem mbrojtës dhe kullues nga periudha komuniste. Por në tri dekadat e fundit ky sistem u gjend nën sulmin e informalitetit të ndërtimeve, duke dëmtuar rëndë argjinaturat, kanalet dhe hidrovoret.
Grigor Pema tregon në 31 Minuta se fëmijët e fshatit Oblikë detyrohen të udhëtojnë me varka gjatë ditëve të përmbytjeve, për të shkuar në shkollën e tyre. Varkat mbeten i vetmi mjet transporti edhe për disa gra që punojnë në një rrobaqepësi.
Më shumë se 1350 hektarë ishin nën ujë në këtë zonë, ditën kur grupi i xhirimit të 31 Minuta ishte në këtë zonë.
Por, përse Shqipëria përmbytet kaq shumë dhe kaq shpesh?

Ky vëzhgim është realizuar në kuadër të programit 31 Minuta, një bashkëpunim mes RTSH Radio Televizioni Shqiptar dhe #ACQJ, me mbështetjen e U.S. Embassy-Tirana.
#31Minuta

0 views

You may also like

SPAK përballë krimit dhe presionit
00:15:47
SPAK përballë krimit dhe presionit
0 views
Vota e Diasporës
00:15:42
Vota e Diasporës
0 views
Turizëm në ujëra të ndotura
00:17:19
Turizëm në ujëra të ndotura
0 views
Rikthimi i Dezinsektimit
00:15:12
Rikthimi i Dezinsektimit
0 views
Shtëpi në plazh! Po çmimet?
00:15:14
Shtëpi në plazh! Po çmimet?
0 views
Pa-siguria në Punë
00:16:24
Pa-siguria në Punë
0 views
Stoku i dosjeve të drejtësisë
00:15:00
Stoku i dosjeve të drejtësisë
0 views
Kosto e arresteve me burg
00:15:37
Kosto e arresteve me burg
0 views
Braktisja e blegtorisë
00:13:53
Braktisja e blegtorisë
0 views
Ligji 7501 dhe kaosi i pronave
00:17:29
Ligji 7501 dhe kaosi i pronave
0 views
What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry

Leave a comment

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Newsletter