Përmbaruesit privat kundër ligjit dhe logjikës së humanizmit

Të paktën një here në jetë mund të keni marrë një kredi në bankë, por pa menduar mire pasojat nëse do të kishit mjaftueshëm para për ta shlyer. Në Shqipëri ka një ligj sipas të cilit përmbaruesit e bankave mund të sekuestrojnë rrogën mujore të individëve debitorë por gjithashtu i njëjti ligj thotë se minimumi jetik nuk duhet prekur.

31 Minuta zbuloi se ka raste kur përmbaruesit privatë po sekuestrojnë më shumë para duke i lënë këta individë pa të ardhura të mjaftueshme për të kaluar muajin.

Ne folëm me zyrtarë nga Avokati i Popullit sipas të cilëve ajo që po bëjnë përmbaruesit nuk është korrekte. Një familjar ka nevojë për 26 mijë lekë ne muaj për të përballuar jetesën, ndaj përmbarimi mund të sekuestrojë një shumë të rrogës por pa i prekur këtë pagë minimale.

Një tjetër rast i identifikuar është sekuestrimi i ndihmës ekonomike nga përmbarues privatë, veprim që bie në kundërshtim me ligjin.

0 views

You may also like

Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
00:16:47
Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
3 views
Ku shkojnë paratë e studentëve?
00:15:45
Ku shkojnë paratë e studentëve?
2 views
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
00:16:06
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
2 views
Turizmi përballë mbeturinave
00:14:09
Turizmi përballë mbeturinave
1 views
A po dobesohet parlamentarizmi?
00:16:48
A po dobesohet parlamentarizmi?
0 views
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
00:15:15
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
0 views
Vizioni Turistik i Shqipërisë
00:15:32
Vizioni Turistik i Shqipërisë
0 views
Media dhe vetërregullimi
00:16:20
Media dhe vetërregullimi
0 views
Rikthim tek lojrat e fatit
00:15:57
Rikthim tek lojrat e fatit
3 views
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
00:15:11
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
0 views
What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry

Leave a comment

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Newsletter