Pakti për Universitetin, 5 vite më pas


Po i afrohemi vitit të 5 nga dhjetori i 2018, kohë kur mijëra studentë nga e gjithë Shqipëria, pushtuan sheshet e kryeqytetit për të protestuar për rritjen e cilësisë së arsimit dhe përmirësimit të kushteve të jetesës për ta. Një protestë, e cila mund të cilësohet lehtësisht si një nga më të mëdhatë që është realizuar në këto tridhjet vitetet e fundit, dhe ndër ngjarjet më të mëdha të dekadës që lamë pas. Studentët drejtuan 8 kërkesa të cilat për ta ishin themelore për përmirësimin e cilsisë së arsimit dhe kushteve të tyre të jetesës. Në atë kohë, qeveria doli me të ashtuquajturin Pakt për Universitetin, si një platformë për t’u dhënë përgjigje kërkesave të studentëve. Por sot, pothuajse 5 vite nga ai zotim, shumë pak nga ato premtime janë realizuar, disa janë në proces, dhe të tjerat kanë mbetur vetëm në letër. Në këtë episod të 31 Minuta, do të hedhim një vështrim në të shkuarën, në mënyrë që të verifikojmë se cfarë rezulton e përmbushur në të tashmen.

0 views

You may also like

Sinjalizo
Sinjalizo
6 views
E ardhmja e zymtë e pensioneve
29:45
E ardhmja e zymtë e pensioneve
1 views
Kush do t’i presë turistët?
30:08
Kush do t’i presë turistët?
2 views
Superleku që fundosi euron
30:45
Superleku që fundosi euron
2 views
Tregtimi i mallrave të falsifikuara
16:47
Tregtimi i mallrave të falsifikuara
1 views
Infermieria, “Green Card” për në Europë
11:14
Infermieria, “Green Card” për në Europë
0 views
Vendimet e pa zbatuara të Strasburgut
29:49
Vendimet e pa zbatuara të Strasburgut
1 views
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 2)
19:53
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 2)
0 views
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 1)
21:32
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 1)
0 views
Vota e munguar e diasporës (pjesa 2)
16:54
Vota e munguar e diasporës (pjesa 2)
1 views
What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry

Leave a comment

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.