Koncesioni për Uzinën e Naftës në Cërrik, kompania e shiti për skrap!

Kemi dëgjuar, kemi debatuar, jemi ndarë në pro dhe kundër koncesioneve, për një mijë e një arsye, por historia që do të sjellim në 31 Minuta ua kalon shumë prej arsyeve, edhe atyre ligjore. Në fundin e saj, qeveria Berisha në vitin 2013 firmosi dhënien me koncesion të Uzinës së Përpunimit të Naftës në Cërrik. Biznesi qe mori përsipër koncesionin u angazhua të investonte 48 milionë euro për të risjellë në jetë një uzinë të vjetër në teknologji. 6 vjet me pas uzina, sipas kontratës, uzina duhej të ishte duke dhënë frytet e investimit. Në fakt, në vendin ku ajo shtrihej sot ka mbetur vetëm gërmadha e një oxhaku që të kujton se dikur ekzistonte. Kompania që fitoi koncesionin e ka shitur të terën për skrap.

0 views

You may also like

Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
00:16:47
Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
2 views
Ku shkojnë paratë e studentëve?
00:15:45
Ku shkojnë paratë e studentëve?
2 views
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
00:16:06
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
1 views
Turizmi përballë mbeturinave
00:14:09
Turizmi përballë mbeturinave
1 views
A po dobesohet parlamentarizmi?
00:16:48
A po dobesohet parlamentarizmi?
0 views
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
00:15:15
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
0 views
Vizioni Turistik i Shqipërisë
00:15:32
Vizioni Turistik i Shqipërisë
0 views
Media dhe vetërregullimi
00:16:20
Media dhe vetërregullimi
0 views
Rikthim tek lojrat e fatit
00:15:57
Rikthim tek lojrat e fatit
3 views
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
00:15:11
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
0 views
What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry

Leave a comment

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Newsletter