COVID-19, Shefja e epidemiologjisë: Të infektuarit po shkelin karantinën

Ashpërsimi i masave anti COVID erdhi si pasojë e rëndimit të situatës epidemiologjike në vend dhe mosrespektimit të distancës fizike në shumë mjedise të hapura dhe të mbyllura. E ndërsa vendosja e mbajtjes së maskës me detyrim edhe në mjedise të hapura ka ngjallur reagime të shumta në rradhët e qytetareve por jo vetëm, Komiteti i Ekspertëve e sheh këtë rregull të ri, si një sjellje të domosdshme për të ulur rrezikun nga infektimi. Shefja e epidemiologjisë në Operatorin Rajonal të shërbimeve Shëndetësore të Tiranës Abikela Prejsi i tha “31 Minuta” së është rritur shumë numri i marrjes së mostrave në Tiranë. Në një ditë punë 12 orëshe merren 250-300 mostra-tamponë dhe së shpërthimi i viursit në komunitet nuk njeh më zona. E gjithë Tirana sipas saj është prekur njësoj. Ajo pranon se karantina nga personat e infektuar ata që quhen kontakte të ngushta po shkelet. Në disa raste, epidemiologët kur shkojnë për të bërë tamponin e negativizimit të të infektuarit, nuk i gjejnë në shtëpi personat.

0 views

You may also like

Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
00:16:47
Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
2 views
Ku shkojnë paratë e studentëve?
00:15:45
Ku shkojnë paratë e studentëve?
2 views
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
00:16:06
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
1 views
Turizmi përballë mbeturinave
00:14:09
Turizmi përballë mbeturinave
1 views
A po dobesohet parlamentarizmi?
00:16:48
A po dobesohet parlamentarizmi?
0 views
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
00:15:15
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
0 views
Vizioni Turistik i Shqipërisë
00:15:32
Vizioni Turistik i Shqipërisë
0 views
Media dhe vetërregullimi
00:16:20
Media dhe vetërregullimi
0 views
Rikthim tek lojrat e fatit
00:15:57
Rikthim tek lojrat e fatit
3 views
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
00:15:11
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
0 views
What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry

Leave a comment

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Newsletter