Beteja e betonit me mushkëritë e qyteteve! Si ka ndryshuar Tirana, Saranda, Ksamili, Vlora…


“Gjithçka mund të ndodhë, jetojmë në Tironë!” Ky ishte lajtmotivi i një këngë me të cilën Edi Rama fitoi një prej mandateve te tij në krye të Bashkisë së Tiranës. Jetojmë në Tiranë dhe shumë gjëra kanë ndodhur që atëherë. Kemi parë që kryeqyteti është transformuar shumë në vitet dhe dekadat e fundit. Por si ka ndryshuar ai? A ka qenë ky një zhvillim që ka dëmtuar mjedisin ku jetojmë, ajrin që ne thithim? A ka më shumë gjelbërim apo ka vetëm ndërtime Tirana sot? Si kanë ndryshuar hapësirat ku jemi rritur, kemi jetuar, kemi kaluar qofte edhe disa orë, ditë apo javë të jetës tonë? Ne kemi krahasuar pamjet nga sateliti në 10 deri 15 vitet e fundit, duke marre disa zona në emër apo periferi të kryeqytetit dhe jo vetëm. Vëzhgimi është kryer edhe në qytete të tjera si Saranda, Kasmili, Vlora dhe Kavaja. Ndryshimet janë dramatike.

0 views

You may also like

Sinjalizo
Sinjalizo
7 views
E ardhmja e zymtë e pensioneve
29:45
E ardhmja e zymtë e pensioneve
1 views
Kush do t’i presë turistët?
30:08
Kush do t’i presë turistët?
2 views
Superleku që fundosi euron
30:45
Superleku që fundosi euron
2 views
Tregtimi i mallrave të falsifikuara
16:47
Tregtimi i mallrave të falsifikuara
1 views
Infermieria, “Green Card” për në Europë
11:14
Infermieria, “Green Card” për në Europë
1 views
Pakti për Universitetin, 5 vite më pas
30:29
Pakti për Universitetin, 5 vite më pas
0 views
Vendimet e pa zbatuara të Strasburgut
29:49
Vendimet e pa zbatuara të Strasburgut
1 views
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 2)
19:53
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 2)
0 views
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 1)
21:32
Braktisja e Bujqësisë (Pjesa 1)
0 views
What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry

Leave a comment

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2023 Giljana Limani.  All Rights Reserved.