Adresa me “të pyetur”

Një qytetar, një adresë ky është premtimi i bërë 4 vjet më parë. Premtim që u pasua nga një tender për ngritjen e një sistemi adresash me Financim të
Ministrisë së Brendshme dhe OSHE. Kompanitë fituese kanë mbaruar punën e tyre, ndërsa situata është e njëjtë. Me 850 milionë leke të shpenzuara sot do të duhej që sistemi i ri adresave të ishte jo vetëm i dukshëm, por edhe funksional. Projekti nuk synonte thjesht një adresë për banorët, apo emërtime dhe riemërtime të zonave informale. Adresat e banimit, të bizneseve dhe institucioneve, sipas modelit të përcaktuar me ligj duhet të jenë unike, dhe të aksesueshme nga të gjithë.
Por dy vjet pas përfundimit të punës “derë me derë”- të dhënat nuk janë materializuar në realitet. Qytetarët, postierët, shërbimi zjarrfikës, urgjenca, bizneset edhe gjithë institucionet ende punojnë me “të pyetur”, duke telefonuar për të mbërritur në destinacionin e saktë.

0 views

You may also like

Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
00:16:47
Apartamentet, rriten çmimet, por ulen shitjet!
2 views
Ku shkojnë paratë e studentëve?
00:15:45
Ku shkojnë paratë e studentëve?
2 views
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
00:16:06
Elektrikja si zgjidhje ndaj ndotjes
2 views
Turizmi përballë mbeturinave
00:14:09
Turizmi përballë mbeturinave
1 views
A po dobesohet parlamentarizmi?
00:16:48
A po dobesohet parlamentarizmi?
0 views
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
00:15:15
Shifrat e frikshme të inkriminimit, a po vetpastrohet policia?
0 views
Vizioni Turistik i Shqipërisë
00:15:32
Vizioni Turistik i Shqipërisë
0 views
Media dhe vetërregullimi
00:16:20
Media dhe vetërregullimi
0 views
Rikthim tek lojrat e fatit
00:15:57
Rikthim tek lojrat e fatit
3 views
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
00:15:11
Sezoni turistik 2024: Viti i provës
0 views
What's your reaction?
0Smile0Lol0Wow0Love0Sad0Angry

Leave a comment

Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
Rruga Pjetër Budi, 69

Tiranë, ALBANIA


Telefon: +355 (0) 6 8856 3686
Email: info@acqj.al

Investigative Network Albania

Teksti zyrtar është versioni në shqip i faqes së internetit. Kjo faqe përdor përkthim automatik përmes mjeteve të inteligjencës artificiale. Pavarësisht se ky përkthim është i një cilësie të lartë, rastis që të ketë dhe gabime dhe keqkuptime në kontekstin e produkteve. Duke qenë se është një teknologji e cila përmirësohet me kalimin e kohës, shpresojmë të qendroni me ne ndërkohë që perfeksionojmë këtë shërbim.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Copyright © 2024 Giljana Limani.  All Rights Reserved.

Newsletter